Gepost: 2 augustus 2017Laatst bewerkt: 8 februari 2024
Het is weer woensdag ijsjesdag en dat vieren we met een bak vol Bastogne kaneelijs. Het is absoluut niet moeilijk om dit ijs te maken en je hebt ook geen ijsmachine nodig. Wel moet je even wachten terwijl het ijs in de vriezer ijs is aan het worden. Maar dan heb je voor weinig moeite wel een bak zelfgemaakte ijs. Een Bastogne bodem doet het altijd goed in een cheesecake, dus leek het mij ook erg lekker om er ijs van te maken. Lekker is het zeker. Kaneel en Bastogne doen het sowieso goed bij desserts en daarom verklap ik alvast dat dit ijs nodig is voor het bbq-toetje dat zaterdag op het blog komt. Mijn tip om alvast een bak te vullen met dit ijs, zodat je helemaal klaar bent om ook dit weekend weer een heerlijk toetje op tafel te zetten.
BAKTIP:Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmakeris een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten en minimaal 4 uur lang ieder halfuur doorroeren.
Recept afdrukken
4.29 van 7 stemmen
Bastogne kaneelijs
Kaneel en Bastogne is een hele lekkere combinatie. Daarom is dit Bastogne kaneelijs zo ontzettend lekker!
Porties: 1 bak vol
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 1 el kaneel
- 5 Bastognekoeken (of meer)
Instructies
Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg hier de gecondenseerde melk en het kaneel aan toe, spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
Verkruimel de Bastognekoeken over het mengsel en spatel deze rustig door het ijsmengsel heen.
Giet het ijs in een afsluitbare bak, plaats de deksel erop en zet de bak minimaal 6 uur in de vriezer.
Zo simpel is het, nu is het alleen nog wachten tot je ijs hard genoeg is. Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
Tips
Houd het blog zaterdag in de gaten voor het toetje waarbij dit heerlijke Bastogne kaneelijs een hoofdrol speelt en als je niet kunt wachten combineer dan dit ijs meteen bananenpakketje. Ook erg lekker!
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Dit vind je misschien ook leuk
Frambozen-citroen tiramisu
Read more about Frambozen-citroen tiramisu
Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes
Read more about Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes
Speculaas spritsen
Read more about Speculaas spritsen
Curly Creative schreef:
02 augustus 2017 om 08:26
Ohjee dit klinkt echt veeeeel te lekker 😀
Beantwoorden
Linda schreef:
02 augustus 2017 om 09:36
Is het echt zo makkelijk?! Lijkt me heerlijk, kan niet wachten om het te gaan maken! Dank je wel!
Beantwoorden
Cornelieke schreef:
02 augustus 2017 om 10:54
Oehh, dat klinkt wel heel lekker. Ga het snel een keer proberen! Moet je het niet roeren tussentijds?
Beantwoorden
Rita schreef:
02 augustus 2017 om 15:18
Wouw, ziet er heerlijk uit. Ik ben een beetje verslaafd aan ijs in alle smaken,dus deze staat bovenaan op mijn te maken lijstje.
Dank u wel voor het receptBeantwoorden
José schreef:
02 augustus 2017 om 21:07
Hoe lang kun je dit bewaren?
Beantwoorden
Lian van Rens schreef:
03 augustus 2017 om 17:02
Een maand in de vriezer zou ik aanhouden.
Beantwoorden
Trudy schreef:
02 augustus 2017 om 22:24
Wat een leuk idee, klinkt zalig!
Beantwoorden
Suus schreef:
26 november 2017 om 15:07
Hoe wordt het ijs zoet? Of moet je suiker door de slagroom kloppen?
Beantwoorden
Laura Kieft schreef:
27 november 2017 om 10:04
De gecondenseerde melk is zoet 🙂
Beantwoorden
Els schreef:
14 december 2017 om 11:31
Kan je hier ook houdbare slagroom voor gebruiken????
Beantwoorden
Laura Kieft schreef:
15 december 2017 om 13:23
Ik heb er geen ervaring mee, maar denk dat dat wel moet lukken.
Beantwoorden
Stephan schreef:
13 april 2018 om 12:10
Is het bij dit ijs niet nodig om te ‘draaien’ voor de ijskristallen (zoals bijvoorbeeld bij het maken van ijs in een ijsmachine)?
Beantwoorden
Laura Kieft schreef:
16 april 2018 om 11:22
Nee, dat is bij dit recept niet nodig.
Beantwoorden
Evanne schreef:
23 april 2018 om 11:40
ik heb het gemaakt tijdens de warme dagen. Heerlijk ;). ik heb zelf geen ijsmachine dus dan is dit echt super handig! Bedankt voor het lekkere recept. Ik ga het deze zomer zeker vaker maken. het ijs was bij mij heel erg hard toen ik het uit de vriezer haalde. het scheppen ging erg lastig. Hoe zou dat komen?
Beantwoorden
Laura Kieft schreef:
24 april 2018 om 07:48
Ik dek zelf het ijs altijd even af in de vriezer, dat scheelt al. Maar verder gewoon even laten staan voordat je gaat scheppen, zoals je bij een bak ijs uit de winkel ook doet.
Beantwoorden
Nina schreef:
05 mei 2018 om 21:59
Dit is werkelijk een top recept! Heeeeeerlijk en zo makkelijk!!
Beantwoorden
Mirjam schreef:
05 mei 2018 om 23:47
Simpel om te maken. Maar mega lekker.
Beantwoorden
Yolande schreef:
28 mei 2018 om 16:32
ik heb het nu al voor de 3e keer gemaakt het is zo lekker en zo simpel.
Beantwoorden
Jenske schreef:
11 juli 2018 om 19:04
Dit recept ga ik met dit warme weer denk ik maar eens uittesten. Het lijkt me namelijk heel erg lekker!!
Maar maakt het uit wat voor bak je gebruikt? Kan dat gewoon tupperware zijn?
Hoe groot was de bak waar u het in heeft bewaard? Dan weet ik direct welke bakjes van mij te klein zijn. Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.Beantwoorden
Laura Kieft schreef:
12 juli 2018 om 15:41
Als de bak maar geschikt is voor de vriezer. Formaat dat Lian gebruikte weet ik zo even niet, maar je kunt het vergelijken met een 25cm cakevorm (daar doe ik het zelf vaak in 😉 ).
Beantwoorden
Dimfy schreef:
02 september 2018 om 19:15
Dit was heerlijk, de familie heeft goed gesmuld 🙂
Heb het ook met een ander recept gecombineerd en deze zou ik zeker adviseren om ook eens te proberen; appeltaartijs!!
Heb je appel crumble (1/3 recept en deel van suiker vervangen door zelfgemaakte vanillesuiker) gecombineerd met dit basisrecept (dus zonder de bastogne) en daarbij vanillearoma, citroensap en kaneel toegevoegd aan het roommengsel. Helft van het appelcrumble recept erdoorheen en de andere helft erbovenop.Beantwoorden
Rob schreef:
24 december 2018 om 12:21
Kan dit ook met het ijsmachine gemaakt worden?
Beantwoorden
Jacobien schreef:
23 juli 2019 om 19:04
Kan het ook gemaakt worden met verse volle melk?
Beantwoorden
Laura Kieft schreef:
24 juli 2019 om 08:16
nee, dat is echt een heel ander product dan gecondenseerde melk.
Beantwoorden
Naomi schreef:
22 augustus 2019 om 19:45
Is het ook mogelijk om dit recept wel met een ijsmachine te maken? Moet ik dan de slagroom alsnog van tevoren kloppen of niet?
Beantwoorden
Laura Kieft schreef:
23 augustus 2019 om 07:30
Heb ik zelf geen ervaring mee, het is dan ook niet nodig voor dit recept.
Beantwoorden
Eveline schreef:
29 augustus 2019 om 19:21
Ik heb dit ijs vanmiddag gemaakt en het is echt te lekker !
Beantwoorden
Laura's Bakery schreef:
30 augustus 2019 om 10:37
Wat leuk, geniet ervan!
Beantwoorden
Saskia schreef:
15 oktober 2019 om 08:50
Bedankt voor alweer een fantastisch recept! Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik al geïnspireerd ben door je blog 🙂 Elke keer weer een succes!
Voor een etentje ga ik dit recept combineren met je pompoentaart-recept (https://www.laurasbakery.nl/pumpkin-pie-pompoentaart/). Ik vraag me wel af of de bastogne in het ijs knapperig blijft, en daardoor net een beetje crunch geeft aan het dessert als geheel. Wordt het niet zompig als het niet snel genoeg bevriest?Beantwoorden
Laura's Bakery schreef:
16 oktober 2019 om 14:56
Wat een lief bericht, thanks. De echte crunch gaat er wel vanaf, maar er zit zo’n heerlijke chewy bite in.
Beantwoorden
Jessie schreef:
16 december 2019 om 19:36
Ziet er heerlijk uit! Heb je nog een tip om dit met een ander recept te combineren i.p.v. met banaan als ingredient?
Beantwoorden
Pingback: Stroopwafel ijs - Laura's Bakery
Laura schreef:
14 april 2020 om 14:44
Welke slagroom gebruiken jullie ?
Beantwoorden
Laura's Bakery schreef:
14 april 2020 om 15:50
Reguliere slagroom uit de supermarkt, geen specifiek merk.
Beantwoorden
Lien schreef:
21 juni 2021 om 20:51
Voor het eerst zelf ijs gemaakt met dit recept. Heerlijk! En zo makkelijk. Ik wist niet dat dit kon zonder ijsmachine 🙂 Ik ga vaker ijs maken! Bedankt voor dit fijne recept!
Beantwoorden
Sofie schreef:
14 juli 2022 om 11:13
Hallo Laura
Wat een superlekker recept lijkt dit! Ik kreeg het net doorgestuurd van een collega.
We proberen echt zoveel mogelijk vegan te eten. Daarom vroeg ik me af of je toevallig de veganversie van dit recept hebt 🙂
Alvast bedankt!
Groetjes
SofieBeantwoorden
Laura's Bakery schreef:
18 juli 2022 om 09:52
Helaas nog niet!
Beantwoorden