Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (2024)

Gepost: 2 augustus 2017Laatst bewerkt: 8 februari 2024

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (1)

Het is weer woensdag ijsjesdag en dat vieren we met een bak vol Bastogne kaneelijs. Het is absoluut niet moeilijk om dit ijs te maken en je hebt ook geen ijsmachine nodig. Wel moet je even wachten terwijl het ijs in de vriezer ijs is aan het worden. Maar dan heb je voor weinig moeite wel een bak zelfgemaakte ijs. Een Bastogne bodem doet het altijd goed in een cheesecake, dus leek het mij ook erg lekker om er ijs van te maken. Lekker is het zeker. Kaneel en Bastogne doen het sowieso goed bij desserts en daarom verklap ik alvast dat dit ijs nodig is voor het bbq-toetje dat zaterdag op het blog komt. Mijn tip om alvast een bak te vullen met dit ijs, zodat je helemaal klaar bent om ook dit weekend weer een heerlijk toetje op tafel te zetten.

BAKTIP:Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmakeris een goede en betaalbare optie. Zonder ijsmaker kan je het mengsel in de vriezer zetten en minimaal 4 uur lang ieder halfuur doorroeren.

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (2)

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (3)

Recept afdrukken

4.29 van 7 stemmen

Bastogne kaneelijs

Kaneel en Bastogne is een hele lekkere combinatie. Daarom is dit Bastogne kaneelijs zo ontzettend lekker!

Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 1 el kaneel
  • 5 Bastognekoeken (of meer)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg hier de gecondenseerde melk en het kaneel aan toe, spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel.

  • Verkruimel de Bastognekoeken over het mengsel en spatel deze rustig door het ijsmengsel heen.

  • Giet het ijs in een afsluitbare bak, plaats de deksel erop en zet de bak minimaal 6 uur in de vriezer.

  • Zo simpel is het, nu is het alleen nog wachten tot je ijs hard genoeg is. Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.

Tips

Houd het blog zaterdag in de gaten voor het toetje waarbij dit heerlijke Bastogne kaneelijs een hoofdrol speelt en als je niet kunt wachten combineer dan dit ijs meteen bananenpakketje. Ook erg lekker!

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (4)

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Dit vind je misschien ook leuk

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (5)

Frambozen-citroen tiramisu

Read more about Frambozen-citroen tiramisu

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (6)

Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Read more about Rabarber-aardbei yoghurt ijsjes

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (7)

Speculaas spritsen

Read more about Speculaas spritsen

  1. 02 augustus 2017 om 08:26

    Ohjee dit klinkt echt veeeeel te lekker 😀

    Beantwoorden

  2. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (9)Linda schreef:

    02 augustus 2017 om 09:36

    Is het echt zo makkelijk?! Lijkt me heerlijk, kan niet wachten om het te gaan maken! Dank je wel!

    Beantwoorden

  3. 02 augustus 2017 om 10:54

    Oehh, dat klinkt wel heel lekker. Ga het snel een keer proberen! Moet je het niet roeren tussentijds?

    Beantwoorden

  4. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (11)Rita schreef:

    02 augustus 2017 om 15:18

    Wouw, ziet er heerlijk uit. Ik ben een beetje verslaafd aan ijs in alle smaken,dus deze staat bovenaan op mijn te maken lijstje.
    Dank u wel voor het recept

    Beantwoorden

  5. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (12)José schreef:

    02 augustus 2017 om 21:07

    Hoe lang kun je dit bewaren?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (13)Lian van Rens schreef:

      03 augustus 2017 om 17:02

      Een maand in de vriezer zou ik aanhouden.

      Beantwoorden

  6. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (14)Trudy schreef:

    02 augustus 2017 om 22:24

    Wat een leuk idee, klinkt zalig!

    Beantwoorden

  7. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (15)Suus schreef:

    26 november 2017 om 15:07

    Hoe wordt het ijs zoet? Of moet je suiker door de slagroom kloppen?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (16)Laura Kieft schreef:

      27 november 2017 om 10:04

      De gecondenseerde melk is zoet 🙂

      Beantwoorden

  8. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (17)Els schreef:

    14 december 2017 om 11:31

    Kan je hier ook houdbare slagroom voor gebruiken????

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (18)Laura Kieft schreef:

      15 december 2017 om 13:23

      Ik heb er geen ervaring mee, maar denk dat dat wel moet lukken.

      Beantwoorden

  9. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (19)Stephan schreef:

    13 april 2018 om 12:10

    Is het bij dit ijs niet nodig om te ‘draaien’ voor de ijskristallen (zoals bijvoorbeeld bij het maken van ijs in een ijsmachine)?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (20)Laura Kieft schreef:

      16 april 2018 om 11:22

      Nee, dat is bij dit recept niet nodig.

      Beantwoorden

  10. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (21)Evanne schreef:

    23 april 2018 om 11:40

    ik heb het gemaakt tijdens de warme dagen. Heerlijk ;). ik heb zelf geen ijsmachine dus dan is dit echt super handig! Bedankt voor het lekkere recept. Ik ga het deze zomer zeker vaker maken. het ijs was bij mij heel erg hard toen ik het uit de vriezer haalde. het scheppen ging erg lastig. Hoe zou dat komen?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (22)Laura Kieft schreef:

      24 april 2018 om 07:48

      Ik dek zelf het ijs altijd even af in de vriezer, dat scheelt al. Maar verder gewoon even laten staan voordat je gaat scheppen, zoals je bij een bak ijs uit de winkel ook doet.

      Beantwoorden

  11. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (23)Nina schreef:

    05 mei 2018 om 21:59

    Dit is werkelijk een top recept! Heeeeeerlijk en zo makkelijk!!

    Beantwoorden

  12. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (24)Mirjam schreef:

    05 mei 2018 om 23:47

    Simpel om te maken. Maar mega lekker.

    Beantwoorden

  13. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (25)Yolande schreef:

    28 mei 2018 om 16:32

    ik heb het nu al voor de 3e keer gemaakt het is zo lekker en zo simpel.

    Beantwoorden

  14. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (26)Jenske schreef:

    11 juli 2018 om 19:04

    Dit recept ga ik met dit warme weer denk ik maar eens uittesten. Het lijkt me namelijk heel erg lekker!!

    Maar maakt het uit wat voor bak je gebruikt? Kan dat gewoon tupperware zijn?
    Hoe groot was de bak waar u het in heeft bewaard? Dan weet ik direct welke bakjes van mij te klein zijn. Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (27)Laura Kieft schreef:

      12 juli 2018 om 15:41

      Als de bak maar geschikt is voor de vriezer. Formaat dat Lian gebruikte weet ik zo even niet, maar je kunt het vergelijken met een 25cm cakevorm (daar doe ik het zelf vaak in 😉 ).

      Beantwoorden

  15. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (28)Dimfy schreef:

    02 september 2018 om 19:15

    Dit was heerlijk, de familie heeft goed gesmuld 🙂
    Heb het ook met een ander recept gecombineerd en deze zou ik zeker adviseren om ook eens te proberen; appeltaartijs!!
    Heb je appel crumble (1/3 recept en deel van suiker vervangen door zelfgemaakte vanillesuiker) gecombineerd met dit basisrecept (dus zonder de bastogne) en daarbij vanillearoma, citroensap en kaneel toegevoegd aan het roommengsel. Helft van het appelcrumble recept erdoorheen en de andere helft erbovenop.

    Beantwoorden

  16. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (29)Rob schreef:

    24 december 2018 om 12:21

    Kan dit ook met het ijsmachine gemaakt worden?

    Beantwoorden

  17. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (30)Jacobien schreef:

    23 juli 2019 om 19:04

    Kan het ook gemaakt worden met verse volle melk?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (31)Laura Kieft schreef:

      24 juli 2019 om 08:16

      nee, dat is echt een heel ander product dan gecondenseerde melk.

      Beantwoorden

  18. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (32)Naomi schreef:

    22 augustus 2019 om 19:45

    Is het ook mogelijk om dit recept wel met een ijsmachine te maken? Moet ik dan de slagroom alsnog van tevoren kloppen of niet?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (33)Laura Kieft schreef:

      23 augustus 2019 om 07:30

      Heb ik zelf geen ervaring mee, het is dan ook niet nodig voor dit recept.

      Beantwoorden

  19. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (34)Eveline schreef:

    29 augustus 2019 om 19:21

    Ik heb dit ijs vanmiddag gemaakt en het is echt te lekker !

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (35)Laura's Bakery schreef:

      30 augustus 2019 om 10:37

      Wat leuk, geniet ervan!

      Beantwoorden

  20. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (36)Saskia schreef:

    15 oktober 2019 om 08:50

    Bedankt voor alweer een fantastisch recept! Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik al geïnspireerd ben door je blog 🙂 Elke keer weer een succes!
    Voor een etentje ga ik dit recept combineren met je pompoentaart-recept (https://www.laurasbakery.nl/pumpkin-pie-pompoentaart/). Ik vraag me wel af of de bastogne in het ijs knapperig blijft, en daardoor net een beetje crunch geeft aan het dessert als geheel. Wordt het niet zompig als het niet snel genoeg bevriest?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (37)Laura's Bakery schreef:

      16 oktober 2019 om 14:56

      Wat een lief bericht, thanks. De echte crunch gaat er wel vanaf, maar er zit zo’n heerlijke chewy bite in.

      Beantwoorden

  21. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (38)Jessie schreef:

    16 december 2019 om 19:36

    Ziet er heerlijk uit! Heb je nog een tip om dit met een ander recept te combineren i.p.v. met banaan als ingredient?

    Beantwoorden

  22. Pingback: Stroopwafel ijs - Laura's Bakery

  23. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (39)Laura schreef:

    14 april 2020 om 14:44

    Welke slagroom gebruiken jullie ?

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (40)Laura's Bakery schreef:

      14 april 2020 om 15:50

      Reguliere slagroom uit de supermarkt, geen specifiek merk.

      Beantwoorden

  24. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (41)Lien schreef:

    21 juni 2021 om 20:51

    Voor het eerst zelf ijs gemaakt met dit recept. Heerlijk! En zo makkelijk. Ik wist niet dat dit kon zonder ijsmachine 🙂 Ik ga vaker ijs maken! Bedankt voor dit fijne recept!

    Beantwoorden

  25. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (42)Sofie schreef:

    14 juli 2022 om 11:13

    Hallo Laura
    Wat een superlekker recept lijkt dit! Ik kreeg het net doorgestuurd van een collega.
    We proberen echt zoveel mogelijk vegan te eten. Daarom vroeg ik me af of je toevallig de veganversie van dit recept hebt 🙂
    Alvast bedankt!
    Groetjes
    Sofie

    Beantwoorden

    1. Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (43)Laura's Bakery schreef:

      18 juli 2022 om 09:52

      Helaas nog niet!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Bastogne kaneelijs - Laura's Bakery (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6086

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.