Tochtstrip - Aluminium En Rubber Tochstrips Voor Deuren En Ramen (2024)

Heeft u het vaak koud in huis terwijl ui toch de verwarming aan heeft? Onderzoek dan eens of last heeft van tocht. Elke kier in huis is in potentie een bron van tocht. Ramen en deuren zijn de meest voor de hand liggende plaatsten om te onderzoeken of uw woning te maken heeft met tocht. Tocht is niet alleen erg vervelend, het is ook nog eens slecht voor uw energierekening. De kans is aanwezig dat u uw thermostaat onnodig hoog zet. Slecht voor uw kosten en slecht voor het milieu bovendien. Een goed tochtstrip kan in deze gevallen uitkomst brengen.

De voordelen voor het gebruik van een tochtstrip voor u op een rij gezet:

  • Warmte blijft beter in huis
  • Minder stookkosten
  • Een constantere temperatuur in huis
  • Koude lucht van buiten dringt minder snel binnen

Tochtstrips worden gebruikt bij ramen en deuren om een tochtvrije situatie te creëren. Tochtprofielen kunnen bestaan uit aluminium met rubber, of alleen uit rubber of kunststof. Wij bieden tochtstrips aan van verschillende merken met verschillende eigenschappen. Mocht u een situatie hebben waar u niet precies weet wat voor type tochtstip hiervoor geschikt is dan kan onze klantenservice uitkomst bieden.

Merken tochtstrips

Sloterop staat garant voor een topkwaliteit. Dat zie je ook terug in het aanbod tochtstrips op onze webshop. Ons assortiment is met de grootste mogelijke zorg samengesteld. Wij bieden de strips van verschillende topmerken aan.

Qlon is al meer dan 35 jaar toonaangevend in de wereld van tochtwering. Deze bak aan ervaring zie je terug in de kwaliteit van de producten van dit merk. Kenmerkend hierbij is met name de duurzaamheid. Een Qlon tochstrip is zeer weerbestendig waardoor ze een zeer lange levensduur hebben. Qlon heeft een gamma aan tochtstrips in verschillende kleuren en lengtes. De Qlon tochtstip is bovendien verfbestendig, waarbij de verf eenvoudig kan worden afgeveegd na slordig aanbrengen.

Ervaring is ook een sterk punt van het merk Luvema. Het is niet voor niets dat de aluminium profielen van dit merk veel gebruikt worden door professionals in de bouw. Kwaliteit en innovatie zijn kernwoorden voor Luvema. Het afdichtingsrubber in een tochtstrip van dit merk wordt op een specifieke manier in het profiel aangebracht. Hierdoor laat het rubber niet los, ongeacht de weersomstandigheden waar het aan bloot wordt gesteld.

Ellen tochtstrips worden gemaakt in Nederland en ook voor dit merk geldt dat een tochtstrip van zeer hoogwaardige kwaliteit is. Het merkt levert aan professionals en de doe-het-zelver in 23 landen in Europa. Het productgamma is zeer groot. Vanuit de fabriek in Rode worden maar liefst 1500 verschillende profielen voor zowel ramen en deuren geproduceerd.

Tochtstrip raam: de oplossing voor tocht bij uw ramen

Een tochtstrip voor een raam heeft doorgaans een gunstig effect op de leefomgeving. Een goede tochtstrip zorgt voor een goede bescherming tegen tocht en vocht problemen. Tochtstrips voor ramen kunnen op verschillende manieren worden toegepast.

Bij moderne woningen wordt doorgaans een kaderprofiel in het raamhout verwerkt, deze dichting zorgt voor het beste resultaat. Ook zijn er verschillende renovatieoplossingen zoals de traditionele A4/G4 tochtstrip die werkt met een aluminium profiel voorzien van een rubberen dichting.

Nieuw in de markt zijn de duurzamere profielen van Qlon, deze zelfklevende profielen (QL3121/QL3117) zijn net als de A4/G4 een sponningtochtprofiel. De Qlon profielen zijn echter een blijvend verend alternatief als tochtstrip voor een raam.

Tochtstrip - Aluminium En Rubber Tochstrips Voor Deuren En Ramen (1)

Luvema tochtstrip voor uw raam

Het plaatsen van de tochtstrip is heel eenvoudig. De eerste stap is het nauwkeurig opmeten van de maten van het raam. Zaag vervolgens met een ijzerzaag de tochtstrip op maat. Dit kunt u overigens ook door ons laten doen. Wij maken uw tochtstrip precies op maat voor u. De tochtstrip eenmaal op maat? De volgende stap is het plaatsen van de tochtstrip. Doe het raam dicht en zet de tochtstrip op de goede plaats. Tot slot gebruikt u spijkertjes om de strip op de juiste plaats te zetten. U kunt zelf gaatjes boren op de juiste plaats in de tochtstrip, maar ook dit kunnen wij voor u doen.

Tochtstrip deur: voorkom tocht dat afkomstig is van uw deuren

Een tochtstrip voor een deur zorgt voor een minder tochtige voordeur of achterdeur. Een bron van tocht is uiteraard vaak een buitendeur. Door een buitendeur van een tochtstrip te voorzien voorkom je vervelende tocht in huis. Een tochtstrip voor deuren kan in veel verschillende vormen worden toegepast. Net zoals bij ramen worden deuren tegenwoordig vaak voorzien van een kaderprofiel. Dit kaderprofielis een van de beste methodes om een deur zo goed mogelijk te isoleren.

De nieuwe kaderprofielen van Qlon zijn voorzien van een schuimend profiel waardoor het profiel zijn verende kracht behoudt en langer goed afsluit dan de conventionele profielen. Verder zijn er sponningstochtprofielen die doorgaans voor renovatie worden toegepast zoals de A4/G4 Tochtstrip of de zelfklevende Qlon 3121 Tochtstrip. Een zelfklevende tochtstrip is zeer gemakkelijk aan te brengen door de klevende kant op de gewenste plaats op de dorpel te plaatsen. Ook zijn er tochtstrips voor een deur die gemonteerd kunnen worden aan de onderzijde.

Deze dorpelprofielen zijn voorzien van een borstel of een rubberen vlap. Mocht er geen tochtstrip in de deur verwerkt kunnen worden dan kan er ook een opbouwtochtstrip worden toegepast die tegen de deur aan kan drukken en gemonteerd wordt in de dag-kant.

Tochtstrip - Aluminium En Rubber Tochstrips Voor Deuren En Ramen (2)

Tochtstrip met borstel voor uw deur

Aluminium tochtstrip: kies voor het meest duurzame en licht materiaal

We noemden eerder kort de verschillende uitvoeringen van een tochtstrip qua materiaal. Een aluminium tochtstrip wordt veel toegepast. Het grote voordeel van dit materiaal is dat de tochtstrip zeer duurzaam is, niet snel slijt en jaren mee gaat. Als je een tochtstrip plaatst heb je er verder geen omkijken meer naar.

Sommige mensen vinden het echter niet mooi. Het is een feit dat een tochtstrip van aluminium heel bepalend is voor het uiterlijk van een woning. Een alternatief voor aluminium is het gebruik van een rubber tochtstrip. Deze tochtstrips zijn vaak minder zichtbaar dan de aluminium variant. Een rubber tochtstrip is daarentegen weer gevoeliger voor slijtage een gaat minder lang mee dan een tochtstrip van aluminium.

Voor een tochtstrip kunt u kiezen voor een zelfklevende variant. De is misschien iets makkelijk aan te brengen, maar gaat lang niet zo lang mee als de niet klevend, aluminium model. Kies je voor deze tochtstrip dan zal je deze zelf moeten bevestigen met de meegeleverde schroeven en bevestigingsmateriaal.

Tochtstrip - Aluminium En Rubber Tochstrips Voor Deuren En Ramen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5977

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.